زلزله قدرتمند اندونزی را لرزاند (یکم خرداد ۱۴۰۳) طرح سلامت خانواده و نظام ارجاع یکی از مهمترین اقدامات شهید آیت الله رئیسی بود کشف ۱۷ کیلوگرم زعفران قاچاق توسط مرزبانان هنگ تایباد(۱ خرداد ۱۴۰۳) قطار فوق‌العاده مشهد برای مراسم تشییع رئیس‌جمهور از مهاجرت ۱۰ هزار پزشک تا توزیع نابرابر پزشکان متخصص در کشور  برنامه جدید امتحانات نهایی دانش‌آموزان اعلام شد ممنوعیت‌های تردد ویژه مراسم تشییع پیکر رئیس جمهوری در مشهد اعلام شد تشکیل پرونده قضایی برای منتشرکنندگان مصادیق توهین‌آمیز درخصوص سانحه بالگرد حامل رئیس‌جمهور پیش‌بینی هواشناسی مشهد برای روز پنجشنبه (٣ خرداد ١۴٠٣) هم‌زمان با مراسم تشییع و تدفین رئیس‌جمهور پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (سه‌شنبه، یکم خرداد ١۴٠٣) | آغاز بارش‌های پراکنده باران در استان آسیب‌هایی جدی که روغن مصرف شده به مغز می‌زند تا زنده هستید، تکلیفتان را برای اهدای‌عضو مشخص کنید دستگیری اعضای باند گروگان‌گیری اتباع خارجی در تهران ۱۰ راهکار برای به حداکثر رساندن کالری‌سوزی در ۳۰ دقیقه خوراکی‌های سالمی که می‌توانید جایگزین نان کنید نحوه مصرف برگه زردآلو برای یبوست | طبع قیسی خشک گرم است یا سرد نقش مهم تغذیه در تکامل دندان‌ها
سرخط خبرها

ذبح غیر بهداشتی دام و خطر ابتلا به تب کریمه کنگو در مشهد

  • کد خبر: ۳۳۱۲۵
  • ۱۶ تير ۱۳۹۹ - ۱۰:۰۳
ذبح غیر بهداشتی دام و خطر ابتلا به تب کریمه کنگو در مشهد
مدير پيشگيري و مبارزه با بيماري هاي معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکي مشهد با تاکید بر اینکه انجام هر گونه ذبح غیر بهداشتی در منازل و معابر عمومی ممنوع است اظهار کرد: ذبح غیر بهداشتی دام، خطر ابتلا به تب کریمه کنگو را افزایش می دهد.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر محمد جعفر صادقی خاطر نشان کرد:   بيماري تب کريمه کنگو يکي از مهمترين بيماري هاي مشترک میان انسان و حیوان است و عامل این بيماري ويروسي است که از طريق گزش کنه هاي ناقل بيماري به حيوان و در نهایت به انسان منتقل مي شود.

وی تصریح کرد:  این بیماری در دام هیچ گونه علامتی ندارد، اما در انسان در مراحل اولیه با علائمی مانند سرماخوردگی و در مراحل پیشرفته با خونریزی داخلی، خونریزی لثه، خونریزی بینی و ادرار خونی ظاهر می شود که در صورت درمان نشدن به موقع با مرگ همراه است.

مدير پيشگيري و مبارزه با بيماري هاي معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکي مشهد با بیان اینکه  با آغاز فصل گرما و افزایش دما، فعالیت کنه های ناقل بیماری آغاز می گردد که این امر موجب شیوع بیماری تب کریمه کنگو می‌گردد اظهار کرد: خطر ابتلای این بیماری در افرادی که مستقیم با دام درارتباط هستند به دلیل احتمال گزش کنه و همچنین ذبح غیر بهداشتی دام و تماس با جگر و گوشت تازه بیشتر است.

دکتر صادقی؛ علت اصلی ابتلا به بیماری CCHF  یا همان تب کریمه کنگو را ذبح غیر بهداشتی دام دانست  و اجتناب از مصرف گوشت و جگر تازه خام و يا نيم پز، پرهيز از ذبح دام در معابر، منازل و مراسم هاي گوناگون و تهيه محصولات دامي از مراکز معتبر را از جمله راهکارهاي پيشگيري از اين بيماري برشمرد.

وی با اشاره به احتمال سرایت بیماری از لاشه تازه ذبح شده از طریق زخم‌های سطحی دست عنوان کرد: دو عامل مهم در انتقال بیماری تب کریمه کنگو در انسان، ذبح غیر بهداشتی دام و گزش و تماس با کنه های آلوده است برهمین اساس جلوگیری از کشتار دام در خارج از کشتارگاهها و سمپاشی دام‌ها و جایگاه‌های آنها برای مقابله با این بیماری توصیه می‌شود.

مدير پيشگيري و مبارزه با بيماري هاي معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکي مشهد با تاکید بر اینکه  دامی که ذبح می‌شود باید ۲۴ ساعت در شرایط ویژه (دمای ۰ تا ۴ درجه)، نگهداری شود تا ویروس احتمالی موجود در گوشت از بین رفته و قابل استفاده شود اظهار کرد: در غیر این صورت، فردی که دام را تمیز می‌کند یا گوشت آن را خرد می‌کند، ممکن است به‌طور سهوی آلوده و مبتلا به بیماری تب کریمه کنگو شود.

دکترصادقی بهترین روش تشخیص و مقابله با بیماری برای افراد مبتلا به تب کریمه کنگو را انجام آزمایش در صورت مشاهده علایم عنوان و تاکید کرد: در صورت تشخیص بموقع این بیماری قابل درمان است.

منبع: وبدا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->